VELIKO INTERESOVANJE: Za nešto vise od 45 dana blizu 170.000 Beograđana preuzelo je svoje besplatne kartice za raznorazne benefite koje im obezbeđuje Grad Beograd

Od sredine maja, kada je na šalterima Grada Beograda u svim beogradskim opštinama počelo preuzimanje besplatnih kartica za bazen, doživotnih besplatnih kartica za javni prevoz za lica starija od 65 godina, kao i beslatnih kartica za javni prevoz za srednjoškolce, pa sve do prve nedelje jula blizu 170.000 Beograđana preuzelo je svoje besplatne kartice za pomenute benefite.

Građani u velikom broju preuzimaju svoje besplatne kartice za neku od pogodnosti koje im je obezbedio Grad Beograd. Od početka akcije besplatne kartice za ulazak na sve otvorene gradske bazene u toku letenje sezone 2023. godine preuzelo je više od 102.000 Beograđana. Kada je reč o našim najstarijim sugrađanima, kojima je Grad obezbedio besplatan javni prevoz uz karticu koja će im važiti doživotno, njih oko 64.000 preuzelo je svoje besplatne kartice. Od ove godine, po prvi put, javni prevoz je besplatan i za beogradske srednjoškolce. Na šalterima Grada Beograda u beogradskim opštinama do sada je izdato više od 2500 kartica za besplatan prevoz za učenike srednjih prestoničkih škola.

Budžet Grada, koji je usvojen krajem prošle godine, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić neformalno je nazvao „Budžetom brige o ljudima”, pre svega, jer se oslanja na socijalnu politiku.

– Na nivou prestonice sprovodimo sličnu lokalnu politiku koju sam kao predsednik opštine Novi Beograd sprovodio više od deset godina, ali sada na mnogo većem nivou. Suština je da se građanima na sve načine olakša svakodnevni život, i pored besplatnih kartica za bazen, besplatnih kartica za javni prevoz za starije od 65 godina i za srednjoškolce, sporovodimo i mnoge druge besplatne projekte poput besplatnih vaučera za osnovce i srednjoškolce, besplatnih udžbenika za sve osnovce i srednjoškolce, besplatnih vrtića, ukidanja lista čekanja iz oblasti Sekretarijata za socijalnu zaštitu – podsetio je gradonačelnik.

On je dodao da Grad Beograd od politike koju sprovodi neće odustati, jer je to politika za koju veruje da će građanima život učiniti kvalitetnijim i boljim, a koja ima za cilj da kućne budžete beogradskih porodica dodatno rasteretiti.

Podsetio je da još neke u nizu pogodonosti koje beogradsku decu očekuju od septembra meseca jesu prečišćivači vazduha u svim prostorijama svih beogradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola u kojima deca borave, kao i na to da će za sve predškolce u srpskoj prestonici učenje engleskog jezika od septembra meseca biti, takođe, besplatno.

DR

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *