REVOLUCIJA U KOMUNIKACIJI SA BEOGRAĐANIMA Servisni centar Grada Beograda od osnivanja zabaležio 200.000 poziva

Za samo dva i po meseca, otkako je počeo sa radom, Servisni centar Grada Beograda postiže revolucionarne rezultate u komunikaciji sa građanima, a sam kvalitet usluge svih gradskih službi podignut je, u kratkom roku, na visok nivo. Beograđani su jedinstveni telefonski broj, 11-0-11, od njegove aktivacije, pozvali čak 200.000 puta, a poslednjih dana službenici Servisnog centra beleže i do 5.000 poziva na dnevnom nivou.

Građani službenicima javnih preduzeća i sekreterijata prijavljuju komunalne probleme, zahtevaju informacije, daju predloge i sugestije za sve što se tiče Grada Beograda, a predstavnici grada su dužni da im daju odgovor u roku od 72 sata. Servis je dostupan 24 sata dnevno, a građani prijave mogu izvršiti i putem mejla, kao i tviter servisa „Prijavi probelm“.

Najvažnija novina za sve Beograđane jeste što više ne moraju da razmišljaju o tome koje su nadležnosti gradskih preduzeća i službi, traže pojedinačno brojeve telefona ili nailaze na neekspeditivne pojedince, već se sve neophodne informacije nalaze u jednom centru, a oni do njih dolaze pozivom na jedinstevni telefonski broj – 11-0-11.

Podsetimo, Servisni centar Grada osnovan je na predlog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, a po uzoru na centar koji je postojao na opštini Novi Beograd, dok je on njome upravljao. Projekat je bio veoma uspešan, Novobeograđani su bili zadovoljni načinom komunikacije sa opštinom i njenim službama. Ovaj sistem, ovaj put daleko većeg obima implementiran je na nivo čitavog grada i pokazuje odlične rezultate.

– Novi sistem je objedinio sva gradska preduzeća i u sve pozive imamo uvid, tako da neće postojati nijedna informacija koju dobijemo od Beograđana, a da ostane začaurena unutar sistema. Istovremeno, to će podići i kvalitet naših javnih preduzeća – rekao je Šapić prilikom otvaranja Servisnog centra, najavljujući da će i sam obavljati kontrolu da li se reagovalo po pritužbama građana.
Gradonačelnik je istakao da će se u sistem uključiti još gradskih službe koje do sada nisu imale kontakt centre, kao što su „Beogradske pijace” ili „Veterina Beograd”. Namera je da se do kraja godine implementiraju sve ustanove u gradu, među kojima su i ustanove kulture i sportski centri.

– Ovo je revolucija u komunikaciji sa Beograđanima, pre svega revolucija u podizanju pripravnosti svih gradskih službi. Teško da će ubuduće moći da se provlače stvari koje su se do sada provlačile, moraće da se odgovori na sve razumne prijave i ukazivanja građana – naglasio je gradonačelnik.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *