PADA CENA MESEČNE KARTE: Šapić opet iznenadio Beograđane

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, predstavio je nov sistem gradskog prevoza, kao i nov način naplate karata putem SMS poruka.

– Naplata karata će biti preko SMS poruka, a u skorijoj budućnosti i preko aplikacije – rekao je Šapić na pres konferenciji i dodao će i papirna karta moći da se kupi i na više prodajnih mesta.

Ovaj sistem će se zvati „Beograd plus“.

– Dobili smo odobreni broj na koji ce se slati SMS poruka, nakon toga su sprovedene aktivnosti za uvezivanje provajdera i operatera. Nakon toga je napravljen sistem za kupovinu u papirnoj formi, obavestićemo javnost na kojim prodajnim mestima će moći da kupe. Nakon toga smo poslali mejl o načinu kupovine karata, svim našim sadašnjim korisnicima – rekao je Šapić.

Dodao je došlo do sniženja mesečna karte sa 2.500 na 2.200 dinara za dve zone.

Vremenska karta:

Zona A – Tekst karte: A90 ; Cena: 50 din

Zona B – Tekst karte: B90; Cena: 50 din

Zona C (A+B) – Tekst karte: C90 ; Cena: 100 din

Dnevna karta:

Zona A – Tekst karte: A1 ; Cena: 120 din

Zona B – Tekst karte: B1 ; Cena: 120 din

Zona C (A+B) – Tekst karte: C1 ; Cena: 150 din

Zona A – Tekst karte: A7 ; Cena: 800 din

Zona B – Tekst karte: B7; Cena: 800 din

Zona C (A+B) – Tekst karte: C7 ; Cena: 1.100 din

Mesečna karta:

Zona A – Tekst karte: A30; Cena: 2.200 din

Zona B – Tekst karte: B30 ; Cena: 2.200 din

Zona C (A+B) – Tekst karte: C30 ; Cena: 3.300 din

– Vraćamo sistem u ruke grada Beograda i Srbije. Svaki dinar ce završavati u rukama grada i moći ce istog momenta da bude iskrošićen u druge svrhe, da li za izgradnju vrtića, škola… Imaćemo potpunu kontrolu svih podataka – istakao je.

On je rekao i da će uskoro svi validatori biti skinuti.

Doživotna kartica

– Na prodajnim mestima građani će moći da kupe papirnu kartu i na tim mestima će povlašćene kategorije moći da kupe povlašćenu kartu i na tim mestima će donositi dokaze da pripadaju toj kategoriji. I u toku leta ćete moći da kupite papirnu verziju karte koju smo vam predstavili i praktično na svakom kiosku.

Za starije od 65 godina smo spremili doživotnu karticu, u svim gradskim službama će postojati posebne prostorije gde ce stariji moći da odu da izvade tu kartu i neće morati da vade novu – rekao je on.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *