Foto: Facebook PIO Fond

Lako do penzionerske kartice

Noviteti se nastavljaju

Elektronsko prijavljivanje za penzionersku karticu na sajtu E-uprave počelo je tačno u ponoć, 15. marta, a pravo na karticu ima oko 1,65 miliona penzionera u Srbiji. Svojom karticom, penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja će imati pristup popustima i pogodnostima koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine. Ministar finansija Siniša Mali je naglasio da će kartice biti izdavane sukcesivno, u skladu sa redosledom prijavljivanja, tako da će svi penzioneri moći da ih preuzmu do 1. oktobra, kada počinju da važe.

Pored toga, danas je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje organizovao javnu promociju penzionerskih kartica na Trgu Republike u Beogradu, gde su svi zainteresovani mogli da dobiju informacije o tome kako se prijaviti za karticu, kao i da pitaju sve što ih zanima.

Penzionerske kartice su izuzetno važne jer omogućavaju brojne popuste i pogodnosti za penzionere, koji će moći da kupuju po nižim cenama ili da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji. Ovo je sjajna inicijativa koja će pomoći penzionerima da lakše podmire svoje svakodnevne potrebe, a ministar Siniša Mali je poručio da će svako ko se prijavi za karticu imati pristup popustima u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima i drugim ustanovama koje se priključe akciji.

Izvor: beogradskiportal.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *