Kartice za besplatne bazene za pet dana preuzelo više od 5000 Beograđana!

Poput Novobeograđana, koji su kao žitelji jedine Beogradske opštine uživali privilegije besplatnog bazena više od deset godina, ove sezone to će biti moguće za sve građane naše prestonice.

Potrebno je samo da odete u bilo koju najbližu opštinu i da imate kod sebe ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, dok je za decu potrebna zdravstvena knjižica.

– Došla sam sa ćerkom do opštine Palilula jer nam je bila usput, kako bismo se raspitale o kartama koje deli grad za besplatan bazen. Za par minuta smo dobile kartice, iako ne pripradamo ovoj opštini. Nije bilo gužve, prezadovoljna sam, sigurno ćemo ih koristiti porodično celo leto- rekla nam je građanka V. M.

Da su Beograđani zadovoljni ovom odlukom grada, govori i činjenica da je za samo nekoliko dana podeljeno više od 5000 kartica.

– To smo radili na Novom Beogradu i to uspešno. Tamo je više hiljada ljudi koristilo benefit besplatnog odlaska na bazene, nema razloga da tako ne bude i sada na nivou celog grada. U mnoge stvari koje sam najavljivao deo javnosti nije verovao. Socijalna politika i briga o ljudima nalaze se u vrhu mojih prioriteta. Mislim da je ova priča sa bazenima izuzetno važna u vremenima kada su i deca, a i odrasli značajno zapostavili svoju fizičku aktivnost, kada da biste se organizovali da nešto uradite, treba ozbiljna organizacija u kući, a onda još treba dodatno i da platite – izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić i dodao da je Grad je već je izdvojio novac za ovu namenu.

– Postigli smo dogovor sa sportsko-rekreativnim centrima koji imaju otvorene bazene. Kada na kraju sezone podvučemo crtu i saznamo broj posetilaca koji je korišćenjem gradske kartice ulazio na bazen, tada ćemo svima njima da isplatimo potrebne iznose.

Besplatan ulaz biće na devet gradskih bazena, uključujujući i one u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *