Izdato manje građevinskih dozvola

Pad za 7,9 odsto

U saopštenju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) objavljenom danas, navodi se da je u januaru 2023. godine izdato 1.568 građevinskih dozvola, što predstavlja smanjenje od 7,9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Ova statistička informacija ukazuje na to da je građevinska industrija u Srbiji zabeležila pad aktivnosti u prvom mesecu nove godine. Iako se može reći da se radi o manjem smanjenju broja izdatih dozvola, ova situacija nije beznačajna s obzirom na to da je građevinarstvo jedna od ključnih grana privrede u Srbiji.

Smanjenje broja građevinskih dozvola može biti posledica različitih faktora, poput smanjenja potražnje za nekretninama ili nedostatka investicija u građevinski sektor. Ipak, treba napomenuti da statistički podaci za samo jedan mesec ne predstavljaju dovoljno precizan pokazatelj trenda u celoj godini.

U svakom slučaju, ovaj podatak može biti od značaja za investitore i preduzetnike u građevinskoj industriji, kao i za državne organe koji prate razvoj privrede. Potrebno je pratiti dalji trend u narednim mesecima kako bi se sagledala stvarna situacija u građevinarstvu u Srbiji i procenili eventualni uticaji na celokupnu ekonomiju zemlje.

Izvor: beogradskiportal.rs

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *